Κοινοποίηση Άρθρου
FaceBook  Twitter  

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο (χωρίς την κόρα)
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. γλυκού δυόσμο
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • ρίγανη

Για τις πατάτες

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ. σούπας κοφτή πελτέ
  • ¾ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασιού νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 10' περίπου.
  2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να γίνει σφιχτό και έπειτα το πλάθουμε.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε τα κεφτεδάκια πάνω τους και ψήνουμε στους 220οC για 60' - 70' .