Κοινοποίηση Άρθρου
FaceBook  Twitter  

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα (φλ. Τσαγιού) ρύζι μπασμάτι ή καστανό
  • ½ κούπας ρύζι μαύρο
  • 5 κούπες νερό
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ αρακάς ή πράσινα στρόγγυλα φασολάκια (βρασμένο)
  • 200 γρ καλαμπόκι
  • 200 γρ baby corn
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο σε ροδέλες (βρασμένα)
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • μία πρέζα σαφράν (κρόκος Κοζάνης) ή
  • μισή κουταλιά κάρυ
  • 150 γραμμ σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζετε πρώτα το μαύρο ρύζι και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε το καστανό ή το μπασμάτι στο νερό και τα σουρώνετε ( Το μαύρο ρύζι θέλει περισσότερη ώρα για να βράσει )
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε κύβους, τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
  3. Βάζετε το λάδι σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι και σοτάρετε όλα μαζί τα λαχανικά μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Τα λαχανικά πρέπει να είναι λίγο σκληρά (περίπου 5 λεπτά).
  4. Προσθέτετε το ρύζι, αλατίζετε ελαφρώς και πασπαλίζετε με το σαφράν ή το κάρυ να πάρουν χρώμα.
  5. Ανακατεύετε καλά, το αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε προαιρετικά με την παρμεζάνα