Κοινοποίηση Άρθρου
FaceBook  Twitter  

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μουσακάς παραδοσιακός

Υλικά

•    1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
•    1 κιλό πατάτες
•    4 κ. σ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
•    2 κ. σ. φρυγανιά
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα κιμά

•    500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
•    250 γρ. χοιρινός κιμάς
•    ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    6 - 7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•    400 γρ. φρέσκια ντομάτα, ή ντοματάκια κονκασέ, περασμένα στο μούλτι
•    1 κ. γλ. ντοματοπελτέ
•    1 φλ. τσαγιού κρασί
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    ¼ κ. γλ. κανέλα
•    ¼ κ. γλ. μπαχάρι
•    ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 κρασοπότηρο νερό, ή γάλα

    Για την μπεσαμέλ

•    1½ λίτρο φρέσκο γάλα
•    12 κ. σ. κοφτές αλεύρι
•    5 κ. σ. βούτυρο, ή φυτίνη
•    5 αυγά
•    ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ⅔ φλ. τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο