Κοινοποίηση Άρθρου
FaceBook  Twitter  

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καλαμαράκια (ολόκληρα ή και ροδέλες)
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 200 γρ. ντοματοχυμός
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι (κονσέρβα ή φρέσκο)
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Αφού ξανθύνουν, ρίχνω τα καθρισμένα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους και να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτω τα καλαμαράκια. Θα βγάλουν και αυτά αρκετά υγρά. Αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.
  4. Πρσθέτω το ξύδι, και αφού πάρει μια βράση, ρίχνω και το κρασί. Αφήνω να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  5. Τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια θα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Προσθέτω τις ντομάτες, το βαλσάμικο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνω να βράσουν για 15-20' και να δέσει η σαλτσούλα